Doe je mee?

Écht transparante, veilige en gezonde diervoeding. Overal en altijd. Dat is onze missie. Waarom? Omdat dit de basis is voor een gezond en fit leven voor al onze huisdieren. Wil jij dat ook? Lees dan verder en doe mee!

Maar, is diervoeding dan niet veilig en gezond?

Het is een feit dat bijna alle dierlijke ingrediënten die in diervoeding gebruikt worden verboden zijn voor menselijke consumptie.  Dat heeft vooral te maken met (veel) minder strenge hygiëne eisen. Daardoor kunnen er ongezonde stoffen in de voeding terechtkomen. Daarnaast worden verreweg de meeste diervoedingen hoog bewerkt waardoor er bij onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat er onveilige stoffen in de voeding, én dus in onze huisdieren, terechtkomen. En tot slot zijn de eisen voor toevoegingen bij diervoeders anders dan voor humane voeding.

Hoe pakken we dit aan?

Transparantie is het toverwoord. Transparantie moet gemeengoed worden in de diervoederwereld. En dáár gaan we voor zorgen. Door transparant te zijn laten de diervoerproducenten zien óf en hoe zij voorkomen dat deze ongewenste stoffen in diervoeding, én in het dier (!), terecht komen. Transparantie maakt het proces van bron tot brok inzichtelijk en controleerbaar. En alleen zo kun jij als consument een eerlijke keuze maken.

Wat kan jij doen?

We kunnen het niet alleen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle diervoeding echt veilig én gezond wordt. Want hoe meer mensen meedoen met onze missie en ons verhaal delen, hoe eerder écht gezonde en veilige diervoeding normaal wordt. Uiteindelijk bepaal jij.

Voor de hondenbaasjes

  • weet wat je hond eet: vraag diervoerproducten om écht transparant te zijn
  • kies bewust
  • steun petities en acties en gebruik je sociale netwerk

 Voor de dierenartsen

  • weet wat je je cliënten adviseert: vraag om volledige transparantie bij de diervoerproducten: wat zit er precies in de voeding, waar komen de ingrediënten vandaan, en hoe zijn de ingrediënten en de voeding gemaakt
  • zet in op voedselveiligheid
  • met oog voor de preventieve gezondheidszorg

 Voor de diervoerproducenten

  • wees volledig transparant over wat er in het voer zit, inclusief alle toevoegingen
  • wees volledig transparant over de herkomst van alle ingrediënten en toevoegingen
  • wees volledig transparant over alle gebruikte temperaturen, dus óók in het voortraject
  • wees volledig transparant over de hygiënemaatregelen die zijn genomen om de vorming van ongewenste stoffen te voorkomen

Doe je mee? Steun onze missie! Vul dan hieronder jouw naam en emailadres in. Dit gebruiken wij als steuntje in de rug. Op die manier hebben wij één grote stem.

En doe meer! Breng onze missie onder de aandacht bij jouw familie, vrienden, collega’s en bij je dierenarts. Volg ons op sociale media en vertel ons verhaal.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte worden gehouden van de stappen en de resultaten van onze missie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wie kan meedoen aan deze actie?

Iedereen! Honden- en kattenbaasjes, dierenartsen, dierenvrienden, helemaal geen honden- en kattenbaasjes, en iedereen die we vergeten zijnembarassed. Het gaat er natuurlijk om dat we met zoveel als mogelijk zijn. Want hoe luider onze stem, hoe serieuzer men luistert!

Ik geef mijn hond geen Health Petfood, maakt dat uit?

Nee, dat maakt helemaal niets uit! Iedereen kan de missie van Health Petfood ondersteunen. Want echt, daarmee zorg je ervoor dat uiteindelijk alle diervoeding veiliger en gezonder wordt. En daar gaat het om!

Is Health Petfood voIledig transparant?

Health Petfood is op dit moment voor ongeveer 98% transparant. Vooral in de vitamine- en mineralenwereld is men (nog) niet bereid om het achterste van de tong te laten zien. Wij strijden dagelijks om de volle 100% te halen! Én we strijden ervoor dat onze collega-voerproducenten ook volledig transparant worden.

Wat gebeurt er met de gegevens die ik invul?

Die gaan bij ons in de kluis. Daarmee kunnen we bepalen hoeveel mensen onze missie steunen. Je mailadres hebben we nodig om te zien dat je wel een bestaand persoon bent. Als je hebt aangegeven dat je onze nieuwsbrief wilt ontvangen, gebruiken we daar natuurlijk ook je mailadres voor.

Wat staat er in de nieuwsbrief?

De nieuwsbrief staat vol met leuke en interessante weetjes. Ook houden we je in de nieuwsbrief op de hoogte van de vorderingen die wij maken met betrekking tot onze missie.

Hoe lang duurt deze actie?

Zo lang als het moet. Zelfs onze knappe rekenkoppen durven niet in te schatten hoe lang het duurt voordat de eerste brokkenmaker overstag gaat. De toekomst gaat het ons vertellen. Eén ding is zeker: met hoe meer we zijn, hoe groter onze invloed is! En als de eerste ‘omgaat’, zullen er snel meer volgen!

* Ik steun de missie van Health Petfood

Dit betekent dat ik ook vind dat álle diervoeding transparant, veilig en gezond zou moeten zijn. Samen zorgen we voor een duurzaam gezond en fit leven voor onze huisdieren.

Ik steun de missie!

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?

Je winkelmandje