pointer

Zalmolie

  • 100% levensmiddel kwaliteit, geschikt (én goed!) voor menselijke consumptie
  • natuurlijke bron van de omega-3 vetzuren EPA, DHA , DPA en ALA
  • bron van astaxanthine, een van de sterkste natuurlijke antioxidanten
  • bevat géén BHA en BHT!

infowaarom humane zalmolie

infoomega 3 / 6 vetzuren

infobelangrijk

Zalmolie (humaan)

Productie

Onze zalmolie ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productiefase van onze zalmolie.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

  • Na de slacht worden onze  zalmen gekoeld tot een temperatuur van 2-4° C. Dit is een vereiste bij zalmolie die geschikt is voor humane consumptie.
  • Binnen 48 uur na de slacht wordt onze zalmolie gemaakt.
  • Onze zalmolie wordt door middel van enzymen afgescheiden bij een temperatuur van 55° C.
  • Daarna wordt onze zalmolie 30 minuten op maximaal 95°C verwarmd. Dit is een vanuit overheidswege vereiste hygiëne-stap. Tevens inactiveert deze warmtebehandeling de toegevoegde enzymen.

Fase 2

Onze zalmolie wordt pas ná het drogen van de brokken toegevoegd op een temperatuur van ongeveer 40°C. 

Herkomst

Onze zalmen waarvan de zalmolie gemaakt wordt zijn afkomstig uit:

  • Noorwegen
Additieven

Additieven toegevoegd aan onze zalmolie:

Tijdens de productie van onze zalmolie wordt er een natuurlijke antioxidanten-melange (1%) toegevoegd. Deze melange bestaat uit de volgende additieven:

  • natuurlijke mix tocopherolen
  • rozemarijn-extract
  • vitamine C
  • citroenzuur
  • zonnebloem-lecithine
  • raapzaadolie

Tijdens de productie van de brokken worden de volgende additieven toegevoegd:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Je winkelmandje