pointer

Skeletspierweefsel kalkoen

  • afkomstig uit de humane voedselketen
  • belangrijke natuurlijke bron van eiwit, vet, vitaminen en mineralen
  • aan 1 kilo brokken is 400 gram vers skeletspierweefsel van de kalkoen toegevoegd
  • zeer smakelijk, mede omdat het vers aan onze voeding wordt toegevoegd
  • zeer hoge verteerbaarheid
  • zeer hoge biologische waarde

infobelangrijk

Vers skeletspierweefsel kalkoen

Productie

Vers skeletspierweefsel kalkoen ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productie-fase waarin het verse skeletspierweefsel geproduceerd wordt.
  • Fase 2 is de productie-fase waarin van het verse skeletspierweefsel de Health Petfood brokken gemaakt worden.

Fase 1
De tijdsduur tussen slacht en extrusie (het maken van de brok) ligt tussen 24 en maximaal 36 uur. De volgende handelingen vinden in dit tijdsbestek plaats:

  • Direct na de slacht worden de kalkoenkarkassen bij een temperatuur van 2-4 °C vervoerd naar de uitbeenderij.
  • Hier wordt het skeletspierweefsel van de botten gescheiden en gekoeld tot een temperatuur van <4 °C.
  • Daarna transport naar de plek waar de brokken gemaakt worden. De temperatuur bij aflevering mag niet hoger zijn dan 7°C.
  • Direct na aflevering wordt het verse skeletspierweefsel toegevoegd aan de andere ingrediënten en gaat fase 2 van start.

Fase 2

Alle afzonderlijke ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • Conditioner: ongeveer 85 graden Celsius gedurende circa 2 minuten.
  • Extruder: ten minste 90 graden Celsius tot maximaal 110 graden Celsius gedurende circa 30 seconden.
  • Ten slotte het drogen met lucht van 120 graden Celsius gedurende circa 20-30 minuten ( “brok-temperatuur” circa 80-90 graden Celsius).
Herkomst

Het verse skeletspierweefsel van onze kalkoen is afkomstig uit:

  • Duitsland
  • Nederland
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
Additieven

Additieven toegevoegd aan het verse skeletspierweefsel van de kalkoen:

  • GEEN additieven toegevoegd

Additieven toegevoegd tijdens de productie van de brokken:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Je winkelmandje