Belangrijke uitgangspunten

Écht veilige en gezonde diervoeding. Overal en altijd. Dat is ons doel. Omdat dit de basis is van een lang en gezond leven voor huisdieren. Om dit te bereiken hanteren wij een hoge standaard voor onze voeding. Dit betekent dat wij meer eisen stellen aan onze voeding dan vastgelegd in wet- en regelgeving.
Hieronder lees je over een paar van onze belangrijkste uitgangspunten.

Verhitting tot 120 °C

Bij de productie van brokvoeding is het gebruikelijk om hoge temperaturen te gebruiken. De ingrediënten worden bijvoorbeeld bij de droging verhit tot meer dan 250°C. Er is voldoende bewijs dat er dan kankerverwekkende stoffen in de voeding gevormd worden.
Wij voorkomen de vorming van deze stoffen. Dit doen wij door onze ingrediënten van dierlijke oorsprong nergens in de keten boven de 120°C te verhitten.

Humane hygiëne eisen

Ook kiezen wij ervoor om humane hygiëne eisen toe te passen. Dit betekent dat wij onze ingrediënten van dierlijke oorsprong koelen om zo bacteriële besmetting te voorkomen. Op deze manier voorkomen wij ook de vorming van onder andere hitte stabiele bacteriële toxinen en hitte stabiele biogene aminen.

Transparantie voor veilige en gezonde diervoeding

Ons doel is om uiteindelijk alle diervoeding veilig te maken. Dat bereiken we met transparantie. Transparantie maakt het proces van bron tot brok controleerbaar. Dit bevordert veilige en gezonde keuzes door producenten. En staat daarmee aan de basis van veilige en gezonde diervoeding.

Wij zijn transparant over wat er in het voer zit, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe de ingrediënten en de voeding geproduceerd worden. Zo zorgen wij voor veilige en gezonde diervoeding. En kan jij een bewuste keuze maken.

Je winkelmandje