Gesproeidroogde lever kip
- 100% levensmiddel kwaliteit, geschikt voor humane consumptie
- natuurlijke bron van eiwit, vet, vitaminen en mineralen
- voortreffelijke smaakcomponent
infowaarom humane lever van de kip
infowaarom sproeidrogen
infobelangrijk
Gesproeidroogde lever van de kip (humaan)
Productie
Onze gesproeidroogde lever van de kip heeft 2 productiefasen ondergaan.
- Fase 1 is de productie van de gesproeidroogde lever.
- Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.
Fase 1
De kippenlevers worden verzameld bij de slachterijen en diepgevroren getransporteerd naar onze humane sproeidroogfaciliteit.
- Hier wordt de diepgevroren kippenlever gemengd met kippenspiervlees. Dit mengsel wordt gemalen en er wordt een kleine hoeveelheid water bijgevoegd om het te kunnen verpompen;
- Hierna wordt het kippenspiervlees/kippenlever mengsel gekookt op 1.5 bar (bij 110 °C) gedurende circa 45 minuten;
- Vervolgens wordt het product gehomogeniseerd en verpompt naar buffertanks waar het op minimaal 71°C wordt gehouden voordat het in de sproeidroger komt.
- Daarna wordt het product gezeefd en naar de sproeidroger getransporteerd.
- In de sproeidroger wordt het spiervlees/lever mengsel in enkele seconden gedroogd tot een vochtpercentage bereikt is van circa 5%.
Het spiervlees/lever mengsel verlaat de sproeidroger op circa 80°C.
Het eindproduct is kipskeletspier/kippenlever poeder ( beiden 50%), geschikt voor menselijke consumptie.
Fase 2
Alle afzonderlijke ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:
- conditioner: ongeveer 85 graden Celsius gedurende circa 2 minuten.
- extruder: ten minste 90 graden Celsius tot maximaal 110 graden Celsius gedurende circa 30 seconden.
- drogen met lucht van 120 graden Celsius gedurende circa 20-30 minuten ( “brok-temperatuur” circa 80-90 graden Celsius).
Additieven
Additieven toegevoegd aan onze gesproeidroogde lever van de kip
- rozemarijn-melange 0.1 %
- waarvan circa 50 % rozemarijn extract
- waarvan circa 50 % maltodextrine
- en circa 1 % silica
- natuurlijke mix van tocopherolen 0.05%
- waarvan minimaal 70 % tocopherolen
- en maximaal 30 % zonnebloemolie
Additieven toegevoegd tijdens de productie van de brokken:
- tocopherolen
- rozemarijnextract
- citroenzuur
- ascorbylpalmitaat
Herkomst
Onze kippen waarvan de gesproeidroogde lever wordt gemaakt zijn afkomstig uit:
- Nederland
- Polen
- Duitsland
- Estland