pointer

Gesproeidroogd vol-ei van de kip

  • 100 % levensmiddel kwaliteit, geschikt voor humane consumptie.
  • zeer hoge verteerbaarheid
  • ei-eiwitten hebben de hoogste biologische waarde van alle dierlijke ingrediënten
  • bevat van nature lecithine (bron van fofatidylcholine
  • bevat van nature lysozym (heeft een anti-bacteriële werking)
  • veilige bron van natuurlijke anti-oxidanten

infoWaarom humaan vol-ei

infowaarom sproeidrogen

infobelangrijk

Gesproeidroogd vol-ei van de kip (humaan)

Productie

Het vol-ei van de kip ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productie van het vol-ei zelf.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1:

De eieren worden verzameld bij de ei-productie bedrijven en gekoeld getransporteerd naar onze food (=humaan)-sproeidroog-faciliteit.

  • Hier worden de eieren onder strikt hygiënische omstandigheden gebroken en wordt de schaal gescheiden van de vloeibare inhoud.
  • Na het breken van de eieren wordt het eiwit en de eidooier gehomogeniseerd en getransporteerd naar de sproeidroger.
  • In de sproeidroger wordt het zogenaamde vol-ei in 27 seconden gedroogd tot een vochtpercentage bereikt is van circa 10%. Het heel-ei poeder komt uit de sproeidroger op circa 65°C.
  • Het eindproduct is een vol-ei-poeder geschikt voor menselijke consumptie.

Fase 2:

Alle afzonderlijke ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • Conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
  • Extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
  • Drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90°C ).
Herkomst

De eieren waarvan ons gesproeidroogd vol-ei van de kip wordt gemaakt zijn afkomstig uit:

  • Nederland
  • Duitsland
  • België
Additieven

Additieven toegevoegd aan ons gesproeidroogd vol-ei van de kip:

  • GEEN additieven toegevoegd
Je winkelmandje