pointer

Gesproeidroogd skeletspierweefsel kip

  • 100% levensmiddel kwaliteit, geschikt voor humane consumptie
  • belangrijke natuurlijke bron van eiwit, vet, vitaminen en mineralen
  • zeer hoge verteerbaarheid
  • zeer hoge biologische waarde
  • zeer smakelijk
  • zeer laag mineralengehalte

infowaarom humaan skeletspierweefsel kip

infowaarom sproeidrogen

infobelangrijk

Gesproeidroogd skeletspierweefsel van de kip (humaan)

Productie

Onze gesproeidroogde skeletspierweefsel van de kip heeft 2 productiefasen ondergaan.

  • Fase 1 is de productie van het gesproeidroogde skeletspierweefsel zelf.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

De geslachte kippen worden verzameld bij de slachterijen en diepgevroren getransporteerd naar de humane uitbeen faciliteit.

Hier worden de skeletspierdelen bij zeer lage temperatuur (circa 2°C) mechanisch gescheiden van de karkassen. het skeletspiervlees wordt diepgekoeld vervoerd naar de humane sproeidroogfaciliteit.

  • Hier wordt het skeletspiervlees gemengd met de diepgevroren kippenlever. Dit mengsel wordt gemalen en er wordt een kleine hoeveelheid water bijgevoegd om het te kunnen verpompen;
  • Hierna wordt het kippenspiervlees/kippenlever mengsel gekookt op 1.5 bar (bij 110 °C) gedurende circa 45 minuten;
  • Vervolgens wordt het product gehomogeniseerd en verpompt naar buffertanks waar het op minimaal 71°C wordt gehouden voordat het in de sproeidroger komt.
  • Daarna wordt het product gezeefd en naar de sproeidroger getransporteerd.
  • In de sproeidroger wordt het spiervlees/lever mengsel in enkele seconden gedroogd tot een vochtpercentage bereikt is van circa 5%.
    Het spiervlees/lever mengsel verlaat de sproeidroger op circa 80°C.

Het eindproduct is kipskeletspier/kippenlever poeder ( beiden 50%), geschikt voor menselijke consumptie.

Fase 2

Alle afzonderlijke ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • conditioner: ongeveer 85 graden Celsius gedurende circa 2 minuten.
  • extruder: ten minste 90 graden Celsius tot maximaal 110 graden Celsius gedurende circa 30 seconden.
  • drogen met lucht van 120 graden Celsius gedurende circa 20-30 minuten ( “brok-temperatuur” circa 80-90 graden Celsius).
Additieven

Additieven toegevoegd aan onze gesproeidroogde skeletspierweefsel van de kip

  • rozemarijn-melange 0.1 %
    • waarvan circa 50 % rozemarijn extract
    • waarvan circa 50 % maltodextrine
    • en circa 1 % silica
  • natuurlijke mix van tocopherolen 0.05%
    • waarvan minimaal 70 % tocopherolen
    • en maximaal 30 % zonnebloemolie

Additieven toegevoegd tijdens de productie van de brokken:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Herkomst

Onze kippen waarvan het gesproeidroogde skeletspierweefsel wordt gemaakt zijn afkomstig uit:

  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Nederland
  • België
  • Frankrijk
Je winkelmandje