Gesproeidroogd ei-eiwit van de kip
- 100 % levensmiddel kwaliteit, geschikt voor humane consumptie.
- zeer hoge verteerbaarheid
- hoogste biologische waarde van alle dierlijke ingrediënten
infowaarom humaan ei-eiwit
infowaarom sproeidrogen
infobelangrijk
Gesproeidroogd ei-eiwit van de kip (humaan)
Productie
Het ei-eiwit van de kip ondergaat 2 productiefasen.
- Fase 1 is de productie van het ei-eiwit zelf.
- Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.
Fase 1
De eieren worden verzameld bij de ei-productie bedrijven en gekoeld getransporteerd naar de food (=humaan)-sproeidroog-faciliteit.
- Hier worden de eieren onder strikt hygiënische omstandigheden gebroken en worden de schaal en eidooier gescheiden van het eiwit.
- Het eiwit wordt gehomogeniseerd en getransporteerd naar de sproeidroger.
- In de sproeidroger wordt het eiwit in 27 seconden gedroogd tot een vochtpercentage bereikt is van circa 10%. Het eiwit wordt niet warmer dan 65°C.
- hierna komt het eiwit in een zogenaamde “hotroom”, waarbij het gedurende 3 weken op 70 °C wordt gehouden.
- het eindproduct is ei-eiwit poeder, geschikt voor menselijke consumptie.
Fase 2
Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieronder vermeld.
- conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
- extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
- drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Additieven
Additieven toegevoegd aan gesproeidroogd ei-eiwit van de kip:
- GEEN additieven toegevoegd
Additieven toegevoegd tijdens de productie van de brokken:
- tocopherolen
- rozemarijnextract
- citroenzuur
- ascorbylpalmitaat
Herkomst
De eieren waarvan het gesproeidroogd ei-eiwit van de kip wordt gemaakt zijn afkomstig uit:
- Nederland
- Duitsland
- België