pointer

Gesproeidroogd ei-eiwit van de kip

  • 100 % levensmiddel kwaliteit, geschikt voor humane consumptie.
  • zeer hoge verteerbaarheid
  • hoogste biologische waarde van alle dierlijke ingrediënten

infowaarom humaan ei-eiwit

infowaarom sproeidrogen

infobelangrijk

Gesproeidroogd ei-eiwit van de kip (humaan)

Productie

Het ei-eiwit van de kip ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productie van het ei-eiwit zelf.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

De eieren worden verzameld bij de ei-productie bedrijven en gekoeld getransporteerd naar de food (=humaan)-sproeidroog-faciliteit.

  • Hier worden de eieren onder strikt hygiënische omstandigheden gebroken en worden de schaal en eidooier gescheiden van het eiwit.
  • Het eiwit wordt gehomogeniseerd en getransporteerd naar de sproeidroger.
  • In de sproeidroger wordt het eiwit in 27 seconden gedroogd tot een vochtpercentage bereikt is van circa 10%. Het eiwit wordt niet warmer dan 65°C.
  • hierna komt het eiwit in een zogenaamde “hotroom”, waarbij het gedurende 3 weken op 70 °C wordt gehouden.
  • het eindproduct is ei-eiwit poeder, geschikt voor menselijke consumptie.

Fase 2

Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieronder vermeld.

  • conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
  • extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
  • drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Additieven

Additieven toegevoegd aan gesproeidroogd ei-eiwit van de kip:

  • GEEN additieven toegevoegd

Additieven toegevoegd tijdens de productie van de brokken:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Herkomst

De eieren waarvan het gesproeidroogd ei-eiwit van de kip wordt gemaakt zijn afkomstig uit:

  • Nederland
  • Duitsland
  • België
Je winkelmandje