pointer

Gedroogde ontsuikerde bietenpulp

  • afkomstig uit de humane voedselketen
  • zeer milde vezelbron
  • Uitstekende voedingsbron voor de darmflora

infovezels

Gedroogde ontsuikerde bietenpulp

Productie

Onze bietenpulp ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productiefase van de bietenpulp.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

Onze gedroogde ontsuikerde bietenpulp is afkomstig van suikerbieten.

  • om de suiker te extraheren (af te scheiden) worden de bieten in stukjes gehakt en opgewarmd tot circa 68-72 °C.
  • Met behulp van water wordt de suiker en het eiwit verwijderd. Wat overblijft is de pulp.
  • De pulp wordt door middel van stoomdrogen circa 3 minuten gedroogd. De bietenpulp bereikt hierbij een temperatuur van gemiddeld 160 °C.

Fase 2

Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
  • extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
  • drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Herkomst

Onze ontsuikerde bietenpulp is afkomstig uit: 

  • Duitsland
Additieven

Additieven toegevoegd aan onze ontsuikerde bietenpulp:

  • GEEN additieven toegevoegd

Tijdens de productie van de brokken worden de volgende additieven toegevoegd:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Je winkelmandje