pointer

gebroken rijst

  • afkomstig uit de humane voedselketen
  • hoogwaardige bron van zetmeel
  • Vrij van gluten
  • Zeer licht verteerbaar

infoniet allergeen

Gebroken rijst

Productie

Onze gebroken rijst ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productiefase van onze gebroken rijst.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

Onze gebroken rijst bestaat uit een mengsel van niet voorgekookte gebroken rijst en voorgekookte gebroken rijst.

De temperatuurtrajecten zijn als volgt:

  • onze niet voorgekookte gebroken rijst ondergaat geen bijzondere temperatuursbehandeling.
  • onze voorgekookte gebroken rijst wordt eerst voorgeweekt en voorverwarmd in een waterbad van 60-80 °C. Hierna wordt de rijst gestoomd (met waterdamp van 100 °C) gedurende 10-30 minuten. Tot slot wordt het product weer gedroogd met hete lucht. Hierbij komt de temperatuur van de rijst niet boven de 100 °C.

Fase 2

Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
  • extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
  • drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Herkomst

Onze rijst is afkomstig uit:

  • Azië
Additieven

Additieven toegevoegd aan onze gebroken rijst:

  • GEEN additieven toegevoegd

Tijdens de productie van de brokken worden de volgende additieven toegevoegd:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Je winkelmandje