chiazaad
- afkomstig vanuit de humane voedselketen
- boordevol natuurlijke omega-3-vetzuren
- rijk aan krachtige natuurlijke antioxidanten
- uitmuntende vezelbron
- 40% vezels, waarvan 85% onoplosbaar zijn
infoomega-3 / 6 vetzuren
infovezels
Chiazaad
Productie
Ons chiazaad ondergaat 2 productiefasen.
- Fase 1 is de productiefase van ons chiazaad.
- Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.
Fase 1
Chiazaad ondergaat geen bijzondere temperatuursbehandeling
Fase 2
Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:
- conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
- extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
- drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Herkomst
Ons chiazaad is afkomstig uit:
- Zuid Amerika
Additieven
Additieven toegevoegd aan ons chiazaad
- GEEN additieven toegevoegd
Tijdens de productie van de brokken worden de volgende additieven toegevoegd:
- tocopherolen
- rozemarijnextract
- citroenzuur
- ascorbylpalmitaat