pointer

calciumcarbonaat

  • Afkomstig uit groeves
  • Belangrijke bron van calcium
  • Goede biologische beschikbaarheid

Calciumcarbonaat

Productie

Ons calciumcarbonaat ondergaat 2 productiefasen.

  • Fase 1 is de productiefase van het calciumcarbonaat.
  • Fase 2 is de productie van de Health Petfood brokken.

Fase 1

Calciumcarbonaat wordt gewonnen uit de bodem (groeves). Aan het einde van het productieproces vindt er ten behoeve van de droging een temperatuursbehandeling plaats.

  • tijdens deze droging worden er temperaturen bereikt van enkele honderden graden Celsius.
  • calciumcarbonaat bevat geen organisch materiaal. Daardoor is de vorming van stoffen zoals acrylamide en HCA’s niet mogelijk.
  • bij onzorgvuldige droging kunnen er bij zulke hoge temperaturen wel andere schadelijke stoffen gevormd worden, zoals dioxines, PCB’s en PAK’s.
    Daar wordt in de keten streng op gecontroleerd.

Fase 2

Al onze ingrediënten worden samengevoegd en zorgvuldig gemengd. De temperatuurstappen staan hieromder vermeld:

  • conditioner: ongeveer 85 °C gedurende circa 2 minuten.
  • extruder: ten minste 90 °C tot maximaal 110 °C gedurende circa 30 seconden.
  • drogen met lucht van 120 °C gedurende circa 20-30 minuten ( ‘brok-temperatuur’ circa 80-90 °C).
Herkomst

Ons calciumcarbonaat is afkomstig uit:

  • Duitsland
  • Nederland
Additieven

Additieven toegevoegd aan ons calciumcarbonaat:

  • GEEN additieven toegevoegd

Tijdens de productie van de brokken worden de volgende additieven toegevoegd:

  • tocopherolen
  • rozemarijnextract
  • citroenzuur
  • ascorbylpalmitaat
Je winkelmandje