Astaxanthine

Astaxanthine is een stof die wordt gemaakt door plankton, algen, bepaalde planten, schimmels en bacteriën. Vanuit deze bronnen komt astaxanthine in de voedselketen terecht. Het astaxanthine zorgt voor de karakteristieke roze-rode kleur van waterdieren zoals zalm, forel, garnaal, krab, zeekreeft en rivierkreeft. Ook bijvoorbeeld de flamingo dankt de kleur aan astaxanthine. Voor deze dieren is astaxanthine onmisbaar voor hun gezondheid.

Een natuurlijk super-antioxidant

Astaxanthine behoort tot de krachtigste en veelzijdigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft. Astaxanthine is een veel krachtiger antioxidant dan vitamine E en verschillende andere carotenoïden (bètacaroteen, luteïne, lycopeen) en neutraliseert vrije radicalen (1). Vrije radicalen kunnen kanker veroorzaken.

Na inname wordt astaxanthine in vrijwel alle organen en weefsels opgenomen. In de cellen wordt astaxanthine ingebouwd in celmembranen en mitochondriale membranen, waar astaxanthine de aanwezige lipiden en andere gevoelige structuren effectief beschermt tegen oxidatie. Door de ligging langs het hele celmembraan beschermt astaxanthine zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het celmembraan. 

De zalmolie van Health Petfood

Onze humane zalmolie zit bomvol asthaxanthine. Vandaar dus die mooie roze-rode kleur!

1-Janina Dose, Seiichi Matsugo, Haruka Yokokawa, Yutaro Koshida,2 Shigetoshi Okazaki, Ulrike Seidel, Manfred Eggersdorfer, Gerald Rimbach, and Tuba Esatbeyoglu. (2016). Free Radical Scavenging and Cellular Antioxidant Properties of Astaxanthin in International Journal of Moluculair Science. Lees het artikel

 

0
Je winkelmandje